Plan een afspraak voor Budget Coaching Sessie 2

Wat het Coachingsprogramma van Generational Wealth Builders anders maakt?

In veel financiële en business programma’s ligt de focus bij geld verdienen en het uitwerken en volgen van een heleboel regels. De focus wordt vooral gelegd op de kennis die nodig is om een situatie te veranderen. Bijvoorbeeld je hebt schulden dan wordt er uitgelegd waarom hoe je een budget kan opstellen en dat je je aan het budget moet gaan houden. Mijn ervaring is dat die eventueel ontbrekende kennis slechts 20% van het totaalplaatje is.

Wanneer jij geen budget bijhoudt, elke maand rood staat en schulden hebt, ben je met alleen een budgetoverzicht niet geholpen wanneer je rond het minimumloon verdient. En eigenlijk dus de grootste moeite hebt om rond te komen. Ik kan je leren hoe je alles zo goedkoop mogelijk kan inkopen, maar echt blij zul je nooit worden van je financiën omdat het een bron van stress is. Eigenlijk wil je meer geld verdienen zodat je de dingen kan doen waar je van droomt. Zoals ik zeg, alleen een budgetoverzicht invullen helpt je hier niet bij.

Een ander voorbeeld zie ik bij mensen die geen idee hebben wat hun levenstaak is. Ze zijn ontevreden over hun werk, persoonlijke leven of beiden. De bron van hun onvrede zit m in het feit dat ze niet aan het doen zijn waarin ze al hun skills en talenten kunnen gebruiken. Bij veel mensen resulteert onvrede in mismanagement van geld. Denk aan oneindig shoppen om een leegte op te vullen of steeds weer een nieuw uitje of een nieuwe vakantiebestemming plannen.

We hebben allemaal patronen en gewoontes aangeleerd in hoe met geld om te gaan. Geld betekent voor iedereen iets anders. Voor de een betekent het rust, voor de ander vrijheid. Aan de hand van de onderstaande opdrachten, gaan we ontdekken hoe jouw huidige relatie met financiën is en wat balans en groei voor jou inhoudt.

Balans en groei

Het doel van dit coachingsprogramma is welvaart opbouwen. Welvaart staat hier niet alleen voor geld of vermogen maar eigenlijk de oorspronkelijke betekenis; welzijn. Met geld alleen kun je geen welvaart creëren. Geld is een tool om het leven te bouwen wat bij jou past. We beseffen allemaal dat het ontbreken van een geliefde of je gezondheid niet vervangen kan worden door geld. Maar geld biedt wel mogelijkheden. We behandelen zeven bouwstenen. Wanneer deze belangrijke elementen in je leven in balans zijn, krijgen we uiteindelijk het gewenste eindresultaat… welvaart.