Talent vs People Skills

Het afgelopen weekend heb ik op Netflix een paar afleveringen van The Last Dance gekeken. Een docu serie over Michael Jordan waarbij hijzelf en zijn teamgenoten, trainers en familie aan het woord zijn.

Ik vind het altijd fijn om naar het levensverhaal van mensen te luisteren. En te ontleden wat ze succesvol maakten. In aflevering 2 staat de spotlight op Scottie Pippen. Details over zijn leven komen aan het licht die ik destijds niet zo meenam. Hij was namelijk in veel opzichten de nummer 2, leverde een geweldige bijdrage aan het team, maar omdat hij aan het begin van zijn carrière een contract voor langere termijn had gesloten, uit angst dat hij zonder geld zou komen te zitten, verdiende hij fors minder dan zijn teamgenoten.

Daarnaast kwam hij in een zwaar conflict met de leiding van de Chicago Bulls. Hij kon niet omgaan met zijn onvrede en uitte dit op een manier van egoïsme, dwarsliggen, treiteren en beledigd zijn. Don’t get me wrong hij blijft nog steeds een top basketballer in mijn ogen maar de les die ik hier vooral uithaal is.

Met talent alleen kom je er niet. Het is noodzakelijk om je people skills ook te ontwikkelen.

Reageer op dit bericht